top of page

Hermalle-Sous-Huy / Cross

Voor de verandering dit seizoen was het terug kilometers rijden op op de cross te raken. Van Koekelare naar Huy waren er 230 km te overbruggen zodat ik besloot om reeds op zaterdag te vertrekken. Via een omweggetje naar Plopsa Indoor te Hasselt en tussenstop in Hermalle overnachten we iets voorbij Huy.

In Wallonië rijden de masters op dezelfde dag als de minimen en aspiranten en zo kon Léon ook op zondag rijden. Alleen start hij om 10u en ikzelf om 15u30.

Dus probeerden we hem te overtuigen om niet te rijden zodat we wat konden uitslapen maar de overtuigingspoging lukte niet zodat het toch opstaan was om 7u50.

Zo konden we nog ontbijten en was het slechts 20 min rijden om in Hermalle te komen. En gelukkig waren pa en ma daar zodat we nog wat binnen konden zitten in de tussenperiode.

Voor de kleintjes was het parcours wat aangepast maar was toch zwaar genoeg met enkele hoogtemeters en water en modder. Léon werd 13e en had zich wel geamuseerd. Tijdens de wedstrijd kon hij nog verhaaltje vertellen.

Na de wedstrijd van Léon verkende ik de boorden van de Maas en het parcours en was het nog wat tijd om te rusten.

Met de normale vertraging vertrokken wij 1 minuut na de masters A maar het was niet de grote drukte of de voorbije wedstrijden in Wallonië. Zo werd het minder hectisch in het inhalen. Stefan had de beste start en ik maakte in het begin wat kleine foutjes zodat ik na de eerste heft van de ronde in 3e positie reed. Maar het 2e stuk van het parcours was meer op vermogen zodat ik snel bij Stefan zat en in de 2e ronde probeerde ik toch als eerste in het bos te komen.

Zo kon ik een klein kloofje slaan en tot mijn verwondering was het niet meer Stefan maar Erwin die eerste achtervolger werd. Ik kon mijn voorsprong behouden maar verder uitlopen lukte niet, Erwin was duidelijk sterk vandaag en had ik toch meer moeite met het zware parcours of gedacht.

In de laatste ronde reed ik nog lek zodat ik nog met een lekke achterband over de finish kwam.

Zo is nr. 9 binnen voor dit seizoen. Nog 3 wedstrijden dit jaar en dan nog 3 of 4 na Nieuwjaar en kan de rustperiode beginnen.

Foto's:

Uitslag:

Léon:

1 LAURENTY GROLET Matt H 2 CELEN Ferre H 3 MEYS TIMEO H 4 MERTES Victor H 5 ANKAER Sep H 6 THISSEN Thomas H 7 FOSSE Rik H 8 GRIGNARD Romain H 9 GOOSSENS Thélio H 10 PARREN Timo H 11 WITAS Maël H 12 PIELTANT Julia F 13 RONDELEZ Léon H 14 VAES Pauline F 15 RÉGNIER Gabriel H

Björn

1 RONDELEZ Bjorn 2 BOLLEN Erwin 3 NERINCKX Stefan 4 BERTRAND Bernard 5 DE SMET Andy 6 BAJOT Steve 7 JANSSENS Jurgen 8 LAMBERT Regis 9 FIEVEZ Benoît 10 NAESSENS Michael

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page