top of page

Cyclo cross te Hechtel - einde seizoen

De 22e cross van het seizoen is tevens de laatste dat ik kon rijden voor deze winter. En wat een beetje de rode draad van het seizoen was, moest ik terug een verre verplaatsing maken om mijn sport/hobby uit te oefenen.

Ditmaal moest ik naar het verre Limburg naar Hechtel-Eksel dat ik nog ken van het voorbije BK mountainbike voor militairen.

Een echte zandcross met een paar hoogtemeters en door storm Dennis een licht veranderd parcours. Maar toch een mooi, zwaar parcours dat een eerlijke cross moet geven.

In de start was ik als 3e weg maar liet me beetje verrassen door de snelle start van Tom. En in de eerste zandstrook bleef ik met mijn shifter achter het lint hangen zodat ik ten val kwam. Niet direct het grote probleem maar hierdoor verloor ik nog een plaats of 2 en kon Jef doorschuiven naar een 2e plaats.

Ikzelf kon niet direct passeren en voor ik het wist lag ik 20 seconden achter op Jef en Tom. Terugkeren op Tom lukte nog vlot maar terugkeren op Jef was seconde per seconde. En vooraf hadden de officials gemeld dat we 5 rondjes moesten rijden en hierdoor kwam ik toch in tijdgebrek om Jef nog bij te benen. Ik reed iets vlotter door het zand en in de laatste zandstrook kwam ik wel nog dicht maar de 36 minuten waren deze keer te kort en moest ik genoegen nemen met een 2e plaats.

Zo moest ik toch licht ontgoocheld terugkeren naar West-Vlaanderen met deze plaats maar eigenlijk mag ik niet klagen van deze winter met 11 overwinningen, 4 tweede plaatsen, 6 derde plaatsen en een 5e plaats.

En met de kers op de taart de Belgische titel.

Nu nog een weekje bezig blijven om in Rotem de eerste Flanders cup te rijden en dan een lange rustperiode om deze zomer enkele mtb-wedstrijden te rijden om zo er terug te staan in september.

Foto's:

Uitslag:

1 PAESHUYSE Jef 36´11"

2 RONDELEZ Björn +0´06"

3 DELCROIX Tom +1´00"

4 MELLAERTS Bert +3´16"

5 MAESTRIPIERI Kurt +3´38"

6 SOERS Danny +4´01"

7 JANSSENS Jurgen +4´51"

8 NAESSENS Michael +5´00"

9 CUSTERS Tim INDIVIDUEEL +6´01"

10 SOHIER Kurt +6´37"

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page