top of page

Een Franse crossdag - Barlin - 8 oktober 2023

Nadat vorige week onze wegen gescheiden waren konden we het voorbije weekend terug op één locatie crossen.

In het Franse Barlin nabij Lens werd er regionaal gecrosst. Op een leuk parcours met wat hoogtemeters en een aangenaam (zomers) zonnetje reed Léon in de derde wedstrijd van de dag.

Deze keer niet op de eerste lijn maar als allerlaatste afgeroepen met 25 deelnemers. Na één ronde reed Léon al 10e maar was het groepje voor hem net iets te ver. Léon kwam nog tot op een 5-tal seconden maar alleen tegen 4 die ook een jaartje ouder waren of hem was het moeilijk opbotsen.

Toch kon Léon nog 2 renners inhalen in de loop van de cross om 8e te worden.

In de laatste wedstrijd van de dag reed Björn bij de masters. In deze wedstrijd reden ook de elite en beloften en juniors. Deze keer starten iedereen samen maar de masters op de laatste rijen.

De renner die 2 weken geleden net achter Björn was (door pech) reed na de eerste ronde een 5-tal seconden voor maar elke ronde reed hij verder en verder weg.

Het werd wel een lange cross middag met een wedstrijd die een uur duurde en zo was het op het einde nog reppen om niet gedubbeld te worden door de eerste elite. Een 13e plaats algemeen en een 2e plaats bij de masters was het verdict.