top of page

Orp Le Grand - zondag 24 oktober 2021

Afgelopen zondag reden Léon en Björn in het Waalse Orp Le Grand. Een dorpje niet zover van Borgworm tussen Leuven en Luik.

Het parcours was opgebouwd rond de 2 voetbalvelden en het motocross parcours die er net naast lag.

Voor de jeugd was het eerder een kleiner rondje van net geen kilometer met enkele kleine heuveltjes en wat draaien en keren.

Voor de ouderen bestond het parcours uit enkele pittige hellingen die bij deze droge omstandigheden haalbaar waren maar bij de minste regenval ging dit niet meer mogelijk zijn. Gelukkig was het droog en konden we in principe het ganse parcours rijden, enkel de zandbak was moeilijk om door te raken.

Léon reed een mooie wedstrijd en je zag dat deze wedstrijd met enkele heuveltjes en 180° graden bochtjes hem beter lagen of de wedstrijd in Moerkerke. Hij vond het enkel jammer dat ze de helling niet mochten doen zoals bij de aspiranten. Hij werd 6e op 18 deelnemers.

Björn reed in de namiddag als 3e reeks in de laatste wedstrijd. Hier lieten ze iets meer tijd tussen dan de vooropgestelde 15 seconden. Dit geeft toch iets meer ruimte in de 1e ronde.

In de start moest ik al uitwijken voor een valpartij en verloor ik een paar plaatsjes maar tegen dat we in de zandbak kwamen zat ik terug in Stefan zijn wiel en zo gingen we de eerste hindernis door gevolgd door een lange stevige beklimming met een uitloper in een schuine weide.

De rest van het parcours bestond nog uit een steile helling dat je kon nemen met snelheid na de afdaling en nog een 3-tal kleinere knikjes.

Voor de rest was de ondergrond kurkdroog, dus snel rijden en vooral veel slalommen tussen de renners die voor ons gestart waren.

Ik bleef 2 rondjes in Stefan zijn wiel. Ik vond hem iets sterker in de eerste helling maar het stuk daarna lag me wel beter. Zo kwam ik zelf op kop in ronde 3 en kon ik in de weide met de schuine kant een kleine voorsprong nemen. Maar ik verloor deze doordat er een lint kapot was op het parcours en ik miste van kant zodat ik naast het parcours reed. (dus even terugrijden en terug het parcours op)

Toch kon ik kort erna toch wegrijden en kon ik beetje per beetje mijn voorsprong vergroten.

Zege nr. 2 is zo binnen en alles wat nu nog komt in mooi meegenomen.