top of page

Veldrijden Diksmuide en Kasterlee - 2-3 oktober 21

Zaterdag:

In Diksmuide werd het veldritseizoen voor Léon op gang geschoten. Dit is voor hem bijna een thuiswedstrijd en de buikpijn van vorige week was achter de rug, dus kon het alleen maar beter gaan of 7 dagen geleden.

Na de gebruikelijke verkenningsronde werden de rennertjes niet afgeroepen en was het plaats nemen zoals je toekwam. Zo stond Léon op de 2e rij en was de start iets minder. Net na de start was er al een grote zandbak waar er toch geharrewar was en Léon kwam er goed door en al na één ronde reed hij op een 8e plaats. Een ronde later was dit al 5e en in de voorlaatste ronde kon hij zelfs naar een 4e plaats rijden. Het podium was vandaag niet zover maar het was leuk om hem zo te zien strijden tot de laatste meters.

Zondag:

De dag na Diksmuide kon ik naar Kasterlee trekken om er de verzopen cross te rijden. Na een ganse middag en nacht en ochtend met regen lag het parcours daar er behoorlijk nat erbij en werd de omloop elke ronde slechter en slechter. Even kon ik de illusie maken om op het podium te raken door in 3e positie te rijden maar dit was maar van korte duur en moest ik zelfs nog 2 plaatsjes inboeten en werd ik 5e.

Goed was het niet maar het meest ambetante is dat de cross al om 10u start. Dit vroege uur maakt dat de wedstrijddag precies in opgejaagde modus uitgevoerd wordt, wat het plezier voor mij eigenlijk wegneemt.

Misschien een goede reden om toch wat af te bouwen in de wedstrijden ;-)