top of page

Veldrijden te Malmedy - zondag 7 november 2021

Malmedy is niet direct bij de deur, maar een crosske rijden gepaard met een verlengd weekend in de Ardennen is steeds leuk.

Reeds van vrijdag waren we in Malmedy en de dag voor de cross gingen we (Léon en mezelf) het parcours verkennen. Geen klimrondje wat je wel zou verwachten te Malmedy maar toch een rondje met enige hoogtemeters en enkele modder stroken. Léon zijn rondje was iets korter en zo moesten de jongsten niet ploeteren door de modder maar hadden ze wel de klimmeters.


In de nacht van zaterdag op zondag had het geregend en zelfs op zondagmorgen was het nog aan het miezeren. Hierdoor was het parcours serieus veranderd en stukken waar je op zaterdag nog vlot kon rijden werden nu een plakkerig zootje.

Léon had nog het geluk om overal te kunnen rijden en na een sterke wedstrijd werd hij zelfs 2e in zijn categorie. Winnen zat er niet in maar het verschil met de winnaar was beduidend minder groot of 2 weken geleden met dezelfde winnaar.

Maar eens op het podium staan en een trofeetje winnen was toch het doel van deze winter.


Ikzelf mocht in de middag starten en doordat we pas als 3e groep in onze reeks konden starten werd de eerste ronde terug één grote slalom rit.

Voor de wedstrijd had ik al afgesproken met mijn ouders om elke ronde te wisselen van fiets want alles liep behoorlijk vol en met de steentjes op het parcours was het gevaarlijk om een derailleur kapot te rijden. Dus was het niet alleen werken dag voor mij maar ook voor de mensen in de post.


In de eerste 2 rondes was het strijden tegen een sterke Erwin Bollen maar gaandeweg kreeg ik toch iets meer voorsprong en haalde ik zo mijn 3e zege binnen.


Foto's:


Uitslag:


U12


1 Elsen Yannis 14'12"

2 Rondelez Léon

3 Van den Driessche Lowik

4 Laurenty Grolet

5 Grignard Romain

6 Waty Arthur

7 Bury Sacha

8 Vaes Pauline

9 Jean Axelle Crabbe

10 Collin ThomasMasters B


1 Rondelez Bjorn Beachbikers 42'40"

2 Bollen Erwin

3 Bajot Steve

4 Naessens Michael

5 Ballmann Danny

6 Acusilas Jean-Yves

7 Roquiny Philippe

8 Cornil Vincent

9 Bastin Robert

10 Pauly Bernard

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page